UPB – Brioška (2967)

Já vím, že UPB flákám, ale tohle je fakt vymazlený.  Text od Heni nechávám téměř bez úprav.

Briošku podle bramboračky jsem pekla již několikkrát, prvně víceméně podle receptu, jen půlku těsta jsem obarvila kakaem a upletla cop ze 4 pramenů. U dalšího pečení jsem přidala mléko a cukr a opět upletla cop ze 4 pramenů. A naposledy jsem těsto opět rozdělila na dvě části, do jedné kakao. Nejdřív jsem vyválela bílou část do obdélníku na šířku formy na srnčí hřbet, na těsto jsem rozetřela hodně povolené máslo v tenké vrstvě, posypala skořicí a cukrem. Tmavé těsto jsem rozválela na stejný obdélník, přikryla ním světlé těsto, znova pomazala máslem a posypala skořicí a cukrem. Zvinula do rolády a upekla (160 *C 40 minut).

Oproti originál receptu je tady: 100 g cukru + vanilkový, 300 ml mléka,
100 g másla + na potření a skořice.
Za mně příště bez skořice, s máslem k snídani. Nebo taky dopoledne ke kafi. A k večeři ještě jednou, jestli zbyde 😀

A abyste věděli (myslím i na pány), jak ten čas letí –  kluci rostou jak z vody, Lukimu je 5 a Christophovi 2 a půl. A drží mámu v pohybu, kluci nezbední 😂

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: UPB – Brioška (2967)

  1. sharka.68 napsal:

    vypadá to báječně, kdy budeš zase péct a kam mám dorazit?

  2. Devetapadesatka napsal:

    No vida, jeden základní recept a co z toho šikulka dokáže! Vypadá to báječně a určitě to tak i chutná.

  3. Francizska napsal:

    Vypadá to nádherně. Taky dorazím na příští pečení.

  4. a.rena napsal:

    Už když tady byl recept jsem měla chuť, ale teď – snědla bych to i přes obrazovku. Nádhera.

  5. jarybarka napsal:

    Moc pěkné.Máš šikovné ruce.

  6. kvetula.v napsal:

    Heňa je šikulka a má skvělé nápady. Věřím, že synkům chutná, rostou jako z vody a dělají mamince jen radost. Nevím, jestli se k tomu někdy dokopu, ale už jsem si uložila k původnímu receptu i tuto variantu 😋😎

  7. henriet13 napsal:

    Díky všem za pochvalu ☺️. Já se s kynutým těstem docela kamarádím, a taky je to z nutnosti ctnost, protože Švýcaři nic pořádného z kynutého těsta neumí 🤷

  8. henriet13 napsal:

    No ani ne, párkrát se mi stalo, že ani neochutnali, takže vybírám, komu nosím a komu ne

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..