(159) Vepřové se sušenými rajčaty

vepřové plátky (kýta, krkovice, kotlety)
koření dle chuti – dobrá je směs „maďarské koření“ (restovaná cibule, sušené plátky paprik a rajčat, pepř) nebo „čubrica“, může být i bazalka
máslo
olej
sůl
sušená rajčata (asi 4 na porci)
1 větší cibule

Nahrubo nakrájenou cibuli orestujeme na směsi másla a oleje dozlatova.

Vyndáme ji na talíř a na tuku zprudka opečeme okořeněné maso. Po zatažení masa podlijeme trochu vodou, přidáme zpět orestovanou  cibulku a dusíme. Asi v polovině vaření přidáme sušená rajčata (vcelku), opět podlijeme a dovaříme doměkka.

Maso se podává jen se šťávou, proto dáváme pozor, aby se nám všechna nevyvařila. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Autroka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (159) Vepřové se sušenými rajčaty

  1. BOYE napsal:

    Rajčuňátko a čubrica… kurnik já bych se přecpala! Tož zatím si jen proslintám klávesnici…

  2. Katyp50 napsal:

    Já mám moc ráda vařené, dušené, pečené maso, snad radši, nežli minutky. Teda kromě medium rare hovězího steaku. Ten kdykoliv a pořádně velký.
    Ale jinak jsem těžce „omáčková a šťávičková“. Takže tohle bych zbaštila hned. Akorát bych podlila možná vývarem a možná zastříkla dobrým bílým chardonnay nebo sauvignon blanc.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..