(3117) Fazolky VZK 1222

fazolové lusky
cibulka
česnek
slanina
sůl
(máslo)
pepř
Uvařím v osolené vodě cca 5 minut a potom rychle zchladím a scedím. Mezi tím nakrájím cibulku, česnek a slaninu a slaninku pořádně nechám vypéct na pánvi (když je potfůrka málo špekatá, tak přidám trochu másla), přidám cibulku, opět chvíli opeču, česnek – ten jen chvilku, aby nezhořknul, přidám na teplotě a přisypu fazolky, nechám prohřát, opepřím, osolím a přihodím k masu pečenému v troubě a ke šťouchačkám.
Ale …. jsou chvíle (když to papká i ten můj), kdy je přihazuji do kastrolu k masu a nechám je tam i stejnou dobu jako Hadérka. Tj, že dám péct krknu (většinou) a tak 0,5 hoďky před dopečením přihodím fazolky a slaninu.

Do komentářů přidala Úsměvka

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (3117) Fazolky VZK 1222

  1. a.rena napsal:

    Pamatuji si Úsměvčiny fazolky. Jsou zařazené do stálého jídelníčku – jsou opravdu skvělé.

  2. kvetula.v napsal:

    Tuto úpravu (jen bez česneku) dělám desítky let. Dříve z čerstvých, doma vypěstovaných, keříčkových fazolek, teď už jen kupovaných mražených. Někdy jsou jen tak, jindy na ně ještě klepnu pár vajíček. Máme je rádi oba.😋😎

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Kdysi jsme chodívali při výletech do jedné úžasné restaurace v Braníku, objevili jsme ji náhodou. Tam dělali tyhle fazolky ke grilovaníému masu a k tomu naprosto boží dresing z hořčice, medu, oleje a ještě něčeho, co jsem neidentifikovala – tajemství šéfa kuchyně, a recept nedal, hajzlík lakotnej. 😀

  4. jarybarka napsal:

    Dlouho předlouho jsem fazolky nedělala.
    Ta rychlá úprava k masu je vynikající.
    Hned zítra ve vyslovil z mrazáku a udělám.

  5. BOYE napsal:

    Brrr, fazolky! Nevim, jestli je horší uzená polívka s rejží, nebo tyhle zelený slimáci! … V tomto přesvědčení ubíhalo mé dětství. Pak přišel zlom s nastupující pubertou. Od té doby je můžu v jakékoli podobě a množství. Na gymplu jsem si kupovala k obědu plechovku zavařených, někdy k tomu rohlík, někdy bramborák z bufetu „U kominíčků“.
    Postupným vývojem domácího vaření jsme došli k tomu, že nejraději je máme na vegetariánsko (špek nevadí, neobsahuje maso) podušené a vmíchané do těstovin. Konkrétně do penne – mají podobný tvar i velikost, tak se to dá koordinovaně strkat do pusy.
    No, nadělaly jste mi chutě, jdu si ohřát párky. Děti večeří v running sushi, tak nevařim.

  6. bozena.fialova napsal:

    Fazolky miluju, mladé, nesmí být přerostlé, když už se v luskách tvoří „pergamen“, a to v jakékoliv úpravě. Vysévala jsem je letos až po sklizeném česneku, úroda byla požehnaná, ale věřte nevěřte, doposud tak ob dva dny sklízím kolem 10 dkg. První mrazík mi to utne, ale v listopadu jsem tohle ještě nezažila. A to mi už je pětatřicet. 🙂

  7. Vera M. napsal:

    Já jsem možná největší konzument fazolek z našeho kolektivu . Opravdu .
    Myluju myluju myluju .
    A vzpomínám s láskou na babičku – já malá holčicka – vyběhly jsme na zahrádku , natrhaly fazolky a už se vařilo , vynikající .

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..