35 dkg hladké mouky
15 dkg polohrubé mouky
12 dkg cukru
3 žloutky
15 dkg majolky (nahradí olej/tuk a vejce)
špetka soli
0,5 l mléka
3/4 kostky droždí
Zadělejte klasicky těsto, nechte hodinu odpočívat, potom odkrajujte malé kousky, umotejte kuličky a ty dávejte na plech. Opět nechte odpočinout (10 minut), potom do nich udělejte důlky, potřete vejcem, naplňte náplní a posypte drobenkou. Opět nechte odpočinout cca 5 minut, dejte do trouby a pečte na 160 do zlatova.
Z PŽ si opsala Jana Macůrková
tyhle u nás měli dneska ráno v kantýně..kus za 22,-
Dávali tam zlatou hrůzinku?
ne, to jen když je dělají do mexické restaurace a nebo na halloween
Musím se přiznat, že pečivo s kupovanou majonézou mě nikdy neokouzlilo. V těstě pak cítím ocet a ostatní ochucovadla z ní. Takže radši zamísím klasicky a jedině se sádlem. Pečivo je jemné a vláčnost udrží sádlo ze všech tuků nejdéle.
Mám to stejně, jen já jsem těžce máslová 😉
Jsem na to stejně jako vy dvě. A je mi jedno, zda sádlo, nebo máslo. Ale přiznávám, že když je nějaký velký rodinný mecheche a já mívám na starosti pomazánky, začnu vždycky tím, že si vyrobím kotel majonézy. Jen olej, žloutky a sůl. A ta, když zbyde, jde do nějaké buchty. Nejčastěji do bábovky. Ale jak bylo řečeno: ta příchuť mi pak připadá, jako když přikusuju ke koláči vlašák… A jedna tou majolkou neušetří ani čas, ani peníze.
Domácí majonéza, to jooo! Já ani tu sůl.