(3017) Budapešťská pomazánka

tvaroh
sterilované nebo syrové kapie
1 lžička sladké papriky
máslo
cibule
sůl
Kapie nakrájíme stejně jako cibuli na velmi malé kousky.
Tvaroh ušleháme s máslem, paprikou a solí do pěny. Vmícháme kapie a cibuli.

Podáváme namazané na chlebu a nebo měkkém pečivu.
Pozn.: pokud chceme pomazánku jemnou, např. na jednohubky, můžeme všechno ručním mixérem ušlehat. Pomazánka je potom řidší a jemnější.

Retro pomazánku připomněla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Retro. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (3017) Budapešťská pomazánka

  1. jarybarka napsal:

    Občas dělávám.Ze sterilované kupované kapie a protože mám měkky tvaroh z farmy hustý tak ředim trochou láku z paprik.Máslo netřeba protože tvaroh je tučný a vynikající.

  2. kvetula.v napsal:

    Dělám z tvarohu a kousku balkánu, naloženou krájenou kapii mám vlastní. Když je moc husté, přiředím troškou zakysanky, ale to je zřídkakdy nemáme rádi řídké pomazánky😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..