tvaroh
sterilované nebo syrové kapie
1 lžička sladké papriky
máslo
cibule
sůl
Kapie nakrájíme stejně jako cibuli na velmi malé kousky.
Tvaroh ušleháme s máslem, paprikou a solí do pěny. Vmícháme kapie a cibuli.
Podáváme namazané na chlebu a nebo měkkém pečivu.
Pozn.: pokud chceme pomazánku jemnou, např. na jednohubky, můžeme všechno ručním mixérem ušlehat. Pomazánka je potom řidší a jemnější.
Retro pomazánku připomněla Jana Macůrková
Občas dělávám.Ze sterilované kupované kapie a protože mám měkky tvaroh z farmy hustý tak ředim trochou láku z paprik.Máslo netřeba protože tvaroh je tučný a vynikající.
Dělám z tvarohu a kousku balkánu, naloženou krájenou kapii mám vlastní. Když je moc husté, přiředím troškou zakysanky, ale to je zřídkakdy nemáme rádi řídké pomazánky😎