(3082) Zeleninová hořčice

1/2 kg zelených rajčat
1/2 kg hlávkového zelí
6 paprik
4 až 8 feferonek (dle chuti)
3 cibule
jemně nastrouhaný křen
lžička soli
150 g cukru
200 ml octa

 

Očištěnou zeleninu nakrájíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme
křen, sůl a cukr a mírně vaříme v nepřilnavé nádobě 20 minut. Pak přilijeme
ocet a vaříme dalších 5 minut. Horké plníme do sklenic a sterilujeme varem
20 minut.

Recept Fialka, foto Milan Paleta

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (3082) Zeleninová hořčice

  1. Nella napsal:

    Tolik dobrot a spíž plná. Ale uložím na příští rok a obohatím sortiment zásob na zimu. Dík za krásný a zajímavý recept a jako vždy u pana Petra parádní foto. Smekám jak to vždy, jako chlap ,dokáže krásně prezentovat. 🙂

  2. lakysa22 napsal:

    Krásně naaranžovaný ! Rajčátka nedorazila, tak posílám dál – Cinda i snacha zarhádku mají, tak jako podêkování za recpet by mohly poslat zvzůreček větší, než velkej🤣

  3. BOYE napsal:

    Tak takovýhle marmelády by se u nás vypařilo dost! Palačinku hravě nahradí plátek prasete či jiného obratlovce a ani mi to nemusáte zamotávat.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..