1/2 kg zelených rajčat
1/2 kg hlávkového zelí
6 paprik
4 až 8 feferonek (dle chuti)
3 cibule
jemně nastrouhaný křen
lžička soli
150 g cukru
200 ml octa
Očištěnou zeleninu nakrájíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme
křen, sůl a cukr a mírně vaříme v nepřilnavé nádobě 20 minut. Pak přilijeme
ocet a vaříme dalších 5 minut. Horké plníme do sklenic a sterilujeme varem
20 minut.
Recept Fialka, foto Milan Paleta
Tolik dobrot a spíž plná. Ale uložím na příští rok a obohatím sortiment zásob na zimu. Dík za krásný a zajímavý recept a jako vždy u pana Petra parádní foto. Smekám jak to vždy, jako chlap ,dokáže krásně prezentovat. 🙂
Tohle foto není od Petra (asi Zemana), ale od mého kamaráda Milana.
Jejda, to jsem to vymňoukla. Pan Milan nás tady zásobuje skvělými recepty a krásnými fotografiemi a já ho za odměnu přejmenuju. Moc se omlouvám a doufám, že se na mě nebude zlobit. Opravdu se mi jeho recepty i jejich prezentace moc líbí 🙂
A co Petr? Už dlouho tu nebylo nic výrazně hubopalné…
A jak se k němu mám dostat??? Byl to Janin soused a kamarád…
Krásně naaranžovaný ! Rajčátka nedorazila, tak posílám dál – Cinda i snacha zarhádku mají, tak jako podêkování za recpet by mohly poslat zvzůreček větší, než velkej🤣
Tak já už ani nemám, kde škemrat o vzůrečky. Před lety jsem vařila podle Úsměvčina receptu (1387) a bylo to jedlý. Věřím, že i toto bude, ale kde vzít zelená rajčata, abych prubla, nevím 😕😎
Tak takovýhle marmelády by se u nás vypařilo dost! Palačinku hravě nahradí plátek prasete či jiného obratlovce a ani mi to nemusáte zamotávat.