300 g hladké mouky
100 g žitné chlebové mouky
7 g sušeného droždí
1 a 1/2 lžičky soli
1 lžičku provensálského koření
cca 150 ml vody (podle suchosti mouky může být i více či méně)
4 lžíce olivového oleje
100 g nasekaných černých oliv
česnek
Domácí pekárna udělala svou práci a pak jsem z tohoto množství udělala 8 cca 85 gramových buchtiček. Pekáček jsem vymazala tekutým máslem se 2 prolisovanými česneky, vyskládala buchtičky a také je potřela ochuceným máslem. Pak už jen upéct na cca 180° asi 20 minut.
Do komentářů přidala kveta.batkova
Tak tohle bude určitě brzy. A mladým se rozhodně zavděčím. Já tohle taky můžu a manžel si holt ukrojí chleba.
Páni, proč si to nepamatuji??? Perfektní VZK.
A taky jsem si přečetla recept 1102 a komentáře. Ty kvíčaly mě dostaly. Každou zimu je vyhlížím a jsem spokojená, když je vidím. Nevím nevím, jestli bych je chtěla vařit a potažmo jíst.
Mně tenhle recept připomněl ukrajinské pampušky: Těsto dělám „voko – ruka“ jako na buchty, jen nedávám cukr, vyjma toho do kvásku. Upečené horké buchty pomažu rozpuštěným máslem smíchaným s notnou dávkou sekaného kopru a prolisovaného česneku. Ideální k zakusování polívek, ale i jen tak, třeba k čaji.
2940
Ahaaa!
I mně to nějak uniklo, ale už mám uložené a za dlouhých zimních večerů spáchám.
Pekárnu nemám, ale robot vymíchá, u radiátoru nakynou…. 😋😎
Wow , mňam
To se mi líbí hodně. Olivy v pečivo miluju.