(3088) Olivové buchtičky VZK 1102

300 g hladké mouky
100 g žitné chlebové mouky
7 g sušeného droždí
1 a 1/2 lžičky soli
1 lžičku provensálského koření
cca 150 ml vody (podle suchosti mouky může být i více či méně)
4 lžíce olivového oleje
100 g nasekaných černých oliv
česnek

Domácí pekárna udělala svou práci a pak jsem z tohoto množství udělala 8 cca 85 gramových buchtiček. Pekáček jsem vymazala tekutým máslem se 2 prolisovanými česneky, vyskládala buchtičky a také je potřela ochuceným máslem. Pak už jen upéct na cca 180° asi 20 minut.

Do komentářů přidala kveta.batkova

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (3088) Olivové buchtičky VZK 1102

  1. Nella napsal:

    Tak tohle bude určitě brzy. A mladým se rozhodně zavděčím. Já tohle taky můžu a manžel si holt ukrojí chleba.

  2. a.rena napsal:

    Páni, proč si to nepamatuji??? Perfektní VZK.

  3. BOYE napsal:

    Mně tenhle recept připomněl ukrajinské pampušky: Těsto dělám „voko – ruka“ jako na buchty, jen nedávám cukr, vyjma toho do kvásku. Upečené horké buchty pomažu rozpuštěným máslem smíchaným s notnou dávkou sekaného kopru a prolisovaného česneku. Ideální k zakusování polívek, ale i jen tak, třeba k čaji.

  4. kvetula.v napsal:

    I mně to nějak uniklo, ale už mám uložené a za dlouhých zimních večerů spáchám.
    Pekárnu nemám, ale robot vymíchá, u radiátoru nakynou…. 😋😎

  5. jarybarka napsal:

    To se mi líbí hodně. Olivy v pečivo miluju.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..