syrové brambory (cca 80 dkg)
sůl
vejce
hrubá mouka (od oka, ale tak 10 – 15 dkg)
Po nastrouhání brambor je potřeba slít voda.
Někdo do nich přidává i strouhanku, ale já ne, stačí mouka.
Vykrajuji lžicí takové větší slzy. Uvařené jsou skoro do modra, ale chutnají bááááááječně.
K nim kachnička, uzené, zelíčko červené i bílé, hlavně kysané …
Do komentářů připsala Úsměvka s poznámkou – klouzáky = chlupaté knedlíky.
Ta modrá barva jídlo hezky ozvláštní. 😉 Ale je pravda, že jsou moooc dobré.
Tak jsem si vyhledala ten recept 975.Dobře jsem udělala: moc pěkné komentáře🤣🤣🤣
Klouzáky ukládám a zkusím z pozdních brambor.
Dělám je navlas stejně včetně vykrajování slz lžící . Je to bašta neskutečná . Poctivé bramborové těsto , stejné jako na brynzové halušky
Tak těmhle knedlíkům říkám chlupaté, když vařím klouzáky, tak uvařím brambory ve slupce, oloupu, propasíruju a za horka osolím, přidám trochu hrubé krupice a Solamyl, ten ale podle toho, kolik je brambor.
Jj, dlouho nebyly ….. budu se muset zamyslet a uvařit
Tak to se mi dnes hodí, cuketové zelí zbylo, bůčínek taky, ale brknedle došly…