Tenhle recept přidala sharka68 a „prý“ to šidí.
Štrůdlový těsto, posypu strouhaným čedarem, svinu, rozválím, znovu posypu,a zase svinu a rozválím, potom vykrájím nějaký patvary nebo tyčky, trojuhelníčky, kolečka, sýpnu chilli nebo do těsta zapracuju na drobno posekané čerstvé jalapeňos, naskládám na plech, potřu mašlovačkou namočenou ve vlažné vodě, sýpnu drceným kmínem nebo sezamem atd. … nebo nesýpnu a jen potřu a dám upéct. 🙂
Bezva , a návštěva to určitě ocení , když dostanou domácí chrupání .
Tak jsem se v tom nějak ztratila. Štrůdlový těsto? Co to je?
Máti dělávala štrůdl z taženého těsta. Jak já bych si ho dala. To je asi pravé těsto.
Listové těsto z obchodu? Omlouvám se, za mne ne.
Co to je, prosím, štrudlové těsto? Kdysi se dělalo i z tuků Iva. Vyrábí se ještě?
Omlouvám se, nedalo mi to.
Stačí se podívat do komentářů u původního receptu, je to tam zodpovězeno. Listový.
To jsem se dívala, ale raději bych to uvedla ve vzk.
Aby člověk nemusel dohledávat.
většinou kupuju babický listový těsto…
Já ho koupila včera a asi jsem nstrefila na ne zrovna povedenou dávku. Na štrúdl nic moc.
ale klidně si udělej svoje .. 😉 100% tuk Iva, jsem viděla v tescu….
Listové těsto z Ivy? Předpokládám, ze je to vtip, zejo?
U nás je třeba štrůdlovy těsto úplně jiný, rozhodně ne listový. Takže se rovněž přimlouvám za upřesnění v receptu.
Ne, nebudu nic upřesňovat. VZK je VZK, čili v originálním znění – a najít si původní recept fakt není takovej problém.
Já tedy listové těsto neoblibuju, nekupuju, nedělám, ale mám několik receptů na dobrá těsta, ze kterých se nechá štrůdl udělat. Myslím, že v tomto receptu jde hlavně o ten fígl prosypávání a znovu rozválení. Věřím, že to bude dobré, takže při první příležitosti vyzkouším 😋😎